Vad är skriftskola?

Vad är skriftskola?

Skriftskolan är en spännande tid som du kan uppleva bara en gång. Den handlar om livets stora och små frågor, om vår kyrkas tro, liv och traditioner.

Varför skriftskola?

Skriftskola är kyrkans dopundervisning. Du får lära känna tron inom den kyrka du upptagits i genom dopet. Tillsammans med andra ungdomar får du fira gudstjänst och delta i nattvarden. I undervisningen får du tillsammans med prästen och dina skriftskolkompisar reflektera över vår kyrkas tro, dess liv och många fina traditioner.

Hur går det till?  (I Johannes församling)

Det finns många sätt att gå i skriftskola. Man kan gå enskilt, i grupp tillsammans med andra, gå vuxenskriftskola, på läger under sommaren eller kvällstid under vinterhalvåret.

Det vanligaste är att man går i lägerskriftskola under sommaren, det året man fyller 15. Lägerskriftskolan inleds redan på hösten (under ditt 14 levnadsår) och lägret hålls därpå följande sommar (under ditt 15 levnadsår). Ny skriftskola startar alltid på hösten, året innan du fyller 15 år. Till de ungdomar som hör till årskullen, skickas informationsbrev hem. Anmälningarna tas vanligen emot elektroniskt under oktobermånad.

Enskild skriftskola/ vuxenskriftskola. Då tar du kontakt med en präst och kommer överens om tidtabellen.

 

Odöpt?

Om du inte är döpt men ändå vill gå i skriftskola, går detta också bra. Du tar kontakt med någon församling i din närmiljö och berättar detta. Före konfirmationen blir du döpt.

Döpt men inte kyrkans medlem?

Om du är döpt, men inte längre hör till kyrkan, och går i skriftskola, behöver du skriva in dig i kyrkan före konfirmationen. Den som fyllt 15 år kan med målsmännens medgivande skriva in sig i kyrkan också om dessa inte hör till kyrkan.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s