LEKHOLMEN

Lekholmen – vårt paradis under några intensiva veckor på sommaren ligger naturskönt i  Helsingfors skärgård mellan Villinge och Nordsjö.

avfärd 006 båtförarbostaden är den första byggnaden som kommer emot en när man stiger i land på holmen. De som ännu minns den gamla goda tiden minns hur det var när ”båtpojken” bodde där och steg upp arla varje morgon för att åka med Ventelä till stan och tillbaka med gamla goda ”Johanna” och ”Maria” båtarna.

barnläger 2010 148    IMG_3321

kapellet – Lekholmens hjärta – där flera generationer av ungdomar har firat andakter i form av LAUDES på morgon och COMPLETORIUM på kvällarna.  Visst minns man hur stämningsfullt det var med ljusen brinnande och tiderböner bads gemensamt. Än idag firar vi i Johannes församling andakterna på samma sätt.  Veckomässa på onsdagskväll och högmässa på söndagen är också något som vi gärna inbjuder andra till att fira – så välkommen !

 

   barnläger 2010 167     Prästgården eller Ståhlbergska villan, har inkvarterat många prästfamiljer och andra familjer under årtioenden. Kär byggnad på holmen.

 barnläger 2010 223     Den soligaste stugan – solstugan

IMG_1408    IMG_1415    Johannes församlings sommaraktivitet under varje konfirmandläger. ”Cafe Wåfflan” med wåffelstekaren himself i farten!

barnläger 2010 206    barnläger 2010 241   utsikt från Norras klippor och utsikt mot beachen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s