Johannes skriba dag 10

 

Sista hela dagen på Lekis. Sorg och vemod men också lycka och höga förväntningar för den sista kvällen. Bloggen har idag intervjuat ett antal konfirmander och ledare för att få deras synvinkel om hur lägret har förlöpt. Stämningen på Lekis 2016 har varit mysig och trevlig. Många har beskrivit årets läger som det bästa lägret någonsin. Årets läger var ovanligt långt närmare två veckor men ingen har klagat. Dagens frågor följer här:

 1. Hur har lägret varit överlag?

Alla intervjuade ligger vid samma linje: lägret har varit jättebra och väldigt mysigt. De ända klagomålet som kom var att en del av lektionerna har varit långtråkiga. Men ett fantastiskt läger överlag.

 1. Vilken var din favorit skaparaktivitet?

Majoriteten tycker att dansen och ostdraman har varit de roligaste.

 1. Vilken sång har du tyckt mest om under lägrets gång?

Här kom det många förslag men på topplistan ligger Bred dina vida vingar, Våga vara den du är och Räck mig din hand högst.

 1. Din favoritmat under lägret?

Högst ligger Tortillan och tätt därefter ligger pasta med köttfärssås.

 1. Har du sovit gott på Lekis 2016?

Majoriteten har sovit rikitgt gott men det finns ju alltid vissa undantag…

 1. Vilken var din favoritlek?

Sahara var överlägset populärast och Haha kommer som stark tvåa. Andra populära lekar var också trasiga televisionen och Bröllopsnatten.

 1. Hur känns det att lägret tar slut?

Sorgligt, både roligt och tråkigt, inte bra och lite skönt. Olika svar som ändå alla har något av en röd tråd; man vill inte hem. Så ett STORT tack till alla för ett suveränt läger här på Lekis 2016.

Annonser

Johannes skriba dag 9.5

Vi var inte riktigt klara med dag 9, så här kommer inlägget 9.5.

CRINGE

Cone cransz :

Fråga 1: Hur länge tar det att göra en smörkniv med dolken?

S1: Cirka 20 minuter

F2: Borde man ha självgjorda smörknivar i Kostis?

S2: Nej, de skulle bara bli klibbiga och smutsiga.

F3: MP Ukkaea?

S3: Bästa delen av lägret hittills (helt VÄRDELÖST)

F4: Trump eller Clinton?

S4: Trump, för att han bygger en mur!

F5: Har du tänkt slakta någon/något med smörkniven?

S5: Joo, min lillebror…

 

Lexi:

Fråga 1: Hur länge tar det att göra en smörkniv med dolken?

S1: Noll minuter (ljusets hastighet)

F2:Borde man ha självgjorda smörknivar i Kostis?

S2: Joo, okej, vaffö inte?

F3: MP Ukkaea?

S3: Legenda

F4: Trump eller Clinton?

S4: Hilery för att hon inte vill bygga en mur

F5: Har du tänkt slakta någon/något med smörkniven?

S5: så klart redaktören kostis

 

 

Mikki hiiri:

Fråga 1: Hur länge tar det att göra en smörkniv med dolken?

S1: 20 – 30 min

F2:Borde man ha självgjorda smörknivar i Kostis?

S2: absolut, bara den som har gjort en smörkniv borde få ta smör

F3: MP Ukkaea?

S3: helt huippu!

F4: Trump eller Clinton?

S4: trump för att jag kan

F5: Har du tänkt slakta någon/något med smörkniven?

S5: jo men jag har inte bestämt mig vem jag skall slakta

Johannes skriba dag 9

Dag 9 på lekis har haft ett av de minde bra vädren, men vår läger anda tar inte skada av någonting så litet som sämre väder. Som alla dagar har det varit en rolig dag med mycket skratt, för ett gott skratt förlänger livet. Det här blogg inläget handlar dock mer om gårdagens cafe våffla än dagens normala men roliga program. Det finns också en väldigt cringe värd intervju nedan.

Gårdagens höjdpunkt Cafe våfflan var en super sucsess bland konfirmander, hjälpisar och anstälda. På cafe våfflan hade vi allt från musik uppträdanden och allsånger, frågespårter bra sälskap och såklrat våfflor och saft, med andra ord allt man kan tänka sig behöva för att ha en strålande rolig tid. Medan konfirmanderna sitter och njuter av det nästan regniga vädret och sina våfflor drar hjälpisarna de planerade aktiviteterna, med andra ord kvällen bestod av många skratt. De två frågespårterna bestod av en random fact och en musik, det fanns många roliga svar och många frågor som man blev och tänka på. Annat än underhållnings kompaniet hade vi Mikel som stod bakom våffel gärnen och bakade våfflorna.

Vi på bloggen har idag intervjuat Master chef Mikel, som är ansvarig för att laga alla våfflor under kvällen. Han hade följande att säga gällandes cafe våfflan.

Mikel konstaterade att det det nog inte var allt för svårt att laga våfflorn men att man nog behövde en viss mängd vild energi. Han konstaterade sedan att cafe våfflan nog har hållit på i ca. 120 år här på lekis (vilket nog kan vara någåt överdrivet), och att under kvällen hade det nog bakats ca. 150 våfflor. Och då vi frågade om han själv ahde ätit nån våffla sa han att han hade ätit en halv, så man kan se att det inte finns mycket tid att äns äta då man står och bakar våfflor. Mikel avslöjadde dessutom sin hemliga ingrediens till våffel smäten, den extra ingrediensen han sätter i smäten för att göra den extra bra. Och den ingrediensen är Kardemumma. Så man kan helt klart se att han sätter mycket enegri på våfflorna, men då vi fråga vad som var det bästa med cafe våfflan svarade han musiken. Så där kan man helt klart se att hjälpisarna gör ett suverent jobb med underhållningen och musiken, och att det inte bara är de goda våfflorna som gör cafe våfflan så super.

 

Vi stälde dessutom en bonus fråga till Mikel, vi undrade varför han har så många par convers som han har. En fråga som säkert många har grublat över, och hans svar var att det nog är något sjukt, att det liknar en adiction. Så här ser man att det kan vara farligt att köpa convers, för ett par leder till ett till och sen har man helt plötsligt över tjugo par. True story =)

Hälsningar!
Sofia, Linn, Isak, Axel, Kasper, Emil, Chrisu

We love you Elis 😉

Johannes skriba dag 8

Dagen på Lekis började med normal väckning. Konfirmanderna traskade i ojämna skaror till frukosten och åt sin bröd och yoghurt i trött tystnad. Efteråt påföljde en väldigt stämningsfull Laudes. Konfirmanderna Priya och Conrad L. var försångare och på så sätt var de första konfirmander som sjöng utan hjälpisar.

På lektionerna idag var de tre lektionsgrupperna i tur och ordning i kapellet och bekantade sig med klosterlivet idag och på medeltiden. Konfirmanderna fick uppleva medeltida klosternas smakvärld genom honungskaka och örtte.

Lunchen uppfyllde ej förväntningarna men maten var mättande. På eftermiddagen höll vi på med läsningsgrupper och skaparaktiviteter. Dagen fortsätter med veckomässa och annat roligt.

På bloggen idag har vi tagit två kluriga bilder, hittar du 5 skillnader mellan följande två bilder?

IMG_9733IMG_9734

Sen intervjuade vi holmhjälpledare om hur det är att vara holmhjälpis.

Varför tog du jobbet som holmhjälpis?

 • hade inget annat att göra just nu och jag njuter väldigt mycket av att vara på

Lekholmen!

Vad är det bästa med att vara holmhjälpis?

 • Det är ganska lugnt, när man inte har holmbor att ta hand om.

Tips för blivande holmhjälpisar

 • Jaaa… Det finns någonting sånt som för mycket mariocart.

Vad gör man som holmhjälpis?

-Vår huvuduppgift är att ordna program åt holmborna och sen försöker vi fiska ut holmbor hit.

Har du någonsin varit här som konfirmand?

-Joo, Matteus Skriba för tre sommrar sedan.

Hälsningar:
Bästa blogg-gruppen ever!!

Johannes skriba dag 7

Johannes skriba dag 7

Det mulna vädret fortsatte även idag. Vädret har dock inte påverkat på den goda stämmningen som vi har i detta skedet av lägret. Det är kul att märka hur stämningen stiger varje dag. Detta innebär att dagarna går förbi allt snabbare och att vi börjar närma oss lägrets slut. Ingen av dagens bloggare skulle vilja att lägret slutade så snart.

Idag på bloggen har vi intervjuat folk på lekholmen. Vi frågade en serie av gämnförnade frågår, där man skulle välja vilket av förslagen var bättre. Här nedan ser ni resultaten.

Stapeldiagram dag 7

Slutligen frågade vi demo m deras bästa skämt, detta var vad vi fick:

2 män rodde i en båt, ena åt väst och andra åt ost, åt vilket håll for de.

– åt väst för den andra åt ost.

Two hydrogen atoms were walking,

 • I think I lost my electron
 • Are you sure?
 • Yes, I am positive

Vad sa knävkebröd då fru knäckebröd blev påkörd?

-tule muruseni! #fniss =)

Alla barnen bakade, utom Jens för han var ingrediens.

Tack för oss!!
Sofia, Jacke, Erkka, Ella, Helga, Marlo, Jackob

 

 

Johannes skriba dag 6

Update, tekniska problem!
Tyvärr försvann bloggen dag 3 p.g.a tekniska problem och så har vi haft paus med bloggen över v.slutet. Men nu är vi tillbaka med dag 6!

Det är dag 6 på lekholmen, och vädret har inte riktigt varit på vår sida, men stämningen är desto bättre. Igår på förmiddagen fick vi besök av föräldrarna och efter lite umgänge med dem hade vi en stämningsfull högmässa i lekholmens kapell. Senare på dagen hade hjälpledarna ordnat diakonispårning för konfirmanerna. De flesta verkade tycka det var ett roligt program och uppskattade skådespelen.

Idag på bloggen skulle vi fråga de som arbetade i strandstugan, vad de gjorde, varför och hur det gick?

Vi intervjuade konfirmanderna Richard och Ellen, hjälpledaren Niki och Johannesförsamlingens diakonissa Karin utanför strandstugan där dagens skaparaktivitet var strandkositas. Stämningen var på topp med alla de flitiga deltagarna och den sköna musiken.

Vad arbetar ni med här?

Inne i stugan gör vi vänskapsarmband och lapptäcken, och utanför på verandan täljer de smörknivar. Lapptäckena sys ihop av moder Theresa lappar. Lapptäckenas ändamål är till välgörenhet, Johannesförsamlingen skickar sedan de färdiga lapptäckena till problemområden i världen. Vart lapptäckena skickas är dock ännu okänt.

Hur har arbetandet hittills gått?

”Det har gått riktigt bra” och ”Helt bra” var två kommentarer som vi fick. Produktionen av moder Theresa lapparna är på bra väg.

Vi gjorde bloggen idag:
Viki, Vicki, Melinda, Elvira, Ella, Chrisu

Johannes skriba dag 2

Dagen började med en väckning av ledarna. en tidig väckning kompenserades med ett gott sällskap och mycket mat. Det kändes mindre hektiskt eftersom konfirmanderna redan visste ungefär var de skulle befinna sig på vissa tidpunkter. Fåglarna sjöng, solen sken och stämningen var super, hoppas det fortsätter såhär bra!

Idag sysslade bloggen med en gallup, vi ställde frågor åt konfirmanderna om vad de föredrar, pizza eller hamburgare osv. vi gick omkring och fotade och filmade människor med temat skaparaktiviteter.

 

Jesus och lärjungarna gick runt och intervjuade människor som höll på med sina skaparaktiviteter. Det var mycket skoj.

Snart kommer videon som vi gjorde!

Hälsningar: Sanni, Anna, Bettina, Jessica, Karo, Vicke och Chrisu